Ei Lapsuuden lapsisotilaiden

Taru Aarnio Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
niin julma maailma Niin surullinen.

Armo Akallo oli 15-vuotias, kun Ugandan kapinalliset tunkeutui hänen lukion luokkahuoneessa ja sieppasi hänet, yhdessä 138 muun nuoria tyttöjä, palvelemaan Herran vastarinta-armeijan.

Kapinallisten komentajia raiskasi hänet, ja pakotti hänet tappamaan tyttöjä oman ikä yritti paeta. Vuonna seitsemän kuukautta ennen hän pakeni, Akallo kärsi äärimmäisen jano ja nälkä, ja lähetettiin vaarallisen taisteluissa Sudanin kansan vapautusarmeijan. Hetkellä hän oli siepattu, Akallo sanoo hänen "henki kuoli." Niin teki lapsuutensa.

Unicefin arvioiden mukaan on olemassa joitakin 300000 lapsisotilaat taistelevat 21 meneillään konflikteista ympäri maailmaa. Kapinallisryhmät usein ryöstää lapset kaduilta, lastenkodeissa tai kouluissa, koska he tekivät Akallo. Lapset elävät äärimmäisessä köyhyydessä voivat vapaaehtoistyötä niiden maiden armeijat turvaan, ateriat, vaatteet, ja lääkäriin. Ei ole väliä kuinka he päätyvät maastopuku, nämä ennenaikainen sotilaat voivat kärsiä vakavia fyysisiä ja psyykkisiä vaurioita.

Jotkut lapset nuoret kuin 8 vuotta vanha Lay miinat ja räjähdysaineet taistella etulinjassa taisteluissa ja on varustettu tappava konekiväärejä. Monet ovat näkymättömiä, työskentely kulissien takana kuin ovenvartijat, kokkeja, partiolaiset tai vakoojia. Niitä käytetään itsemurhaiskuihin, ja alistettiin seksuaalista hyväksikäyttöä, joka asettaa tytöt suuri riski hiv / aids. Ei aivan keskiverto lapsuuden painajaisia-kauhuista sotaa voi kummittelemaan nämä lapset eliniän.

Estää hallituksia vetoamasta nuorten sotilaiden, kongressi hyväksyi lapsisotilaista torjunnasta annetun lain vuonna 2008, jonka tarkoituksena on auttaa riisumaan lapsia kaltaisissa maissa Afganistanin, Sudanin ja Ugandan auttaa kuntouttamiseksi johdetaan vaara.

Mutta viime lokakuussa, monet ihmisoikeusaktivistit olivat masentuneita, kun presidentti Obama ilmoitti, että hän luopuu pakotteita Yhdysvaltain sotilaallista tukea tiettyihin maihin keskeisten kansallisen turvallisuuden etua, vaikka ne rutiininomaisesti käyttävät lapsisotilaita.

Silti tämä asia on inhimillinen puoli, joka jatkuu tytöillä kuin Grace Akallo. Nyt jatko-opiskelija Clarkin yliopistossa, hän on alkanut pala elämänsä takaisin yhteen. Hän oli mukana perustamassa verkosto Nuorten sodasta kärsivien ja pyrkii tulla asianajaja, jotta hän voi "puolestapuhuja oikeudenmukaisuutta."

Mutta eivät kaikki entiset lapsisotilaat on mahdollisuus ottaa elämänsä takaisin. Mukaan Akallo, "Monet tytöt, jotka onnistuivat pakenemaan eivät voi palata kouluun tai unia heidän tulevaisuutensa, koska niitä ei auttanut käsitellä niiden kamala kokemuksia, tai koska heillä on nyt vauvoja syntynyt niiden väärinkäyttö." ja vaikka painajaisia ​​voi tulla harvemmin, hänen elämänsä ja elämää ainakin 300000 muut lapset ikuisesti vaikuttaa aikansa sodassa.

-----

Isabel Debre on lukion fuksi. Hän rakastaa oppia globaali ja humanitaarisista syistä ja on niin innoissaan olla nuori ääni sivuston julkisen keskustelun asioista, jotka vaikuttavat hänen sukupolven tulevina vuosina.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (8)
Huhtikuu 6, 2017 | 02:12:36 | myöhemmin 7 kuukautta
Lilja Alanko
  Like 5   Dislike 2

Mitä tapahtuu reaaliajassa on oikeastaan ​​pahempi kuin mitä me näemme elokuvissa! En voi kuvitella, mitä motivoi ihmisten olla niin julma ja itsekästä! Toivon presidentti Obama perumaan päätöksensä luopua pakotteita Yhdysvaltain sotilaallista tukea maille keskeisten kansallisen turvallisuuden, jos ne käyttävät lapsisotilaita.

Huhtikuu 6, 2017 | 04:25:39 | myöhemmin 7 kuukautta
Eemeli Mäki
  Like 1   Dislike 0

Tämä on yksi surullisimmista asioita tässä maailmassa: lapsisotilaita. Ja hyödyntäminen ne niin monella tavalla. Ei lapsuus. Äidit, liian nuori. Olen lukenut joitakin näistä pojista tuodaan Yhdysvaltoihin, kunnostetaan, pohjimmiltaan, on esitetty eri ja parempaa elämää. Mutta painajaiset, mitä he joutuivat tekemään, on asia, aina mielessään. Tämä on julma maailma.

Huhtikuu 6, 2017 | 05:40:52 | myöhemmin 7 kuukautta
Virve Alatalo
  Like 5   Dislike 0

Pelkään nämä hetkiä suurta tekopyhyyttä. Länsimaissa että "puolestapuhuja ihmisoikeudet" close silmät näihin esiintymiin. Olen kyllästynyt merkityksettömiä sanoja. Haluan toimet lapsiin väärinkäyttäjät maailmanlaajuisesti.

Huhtikuu 6, 2017 | 12:48:20 | myöhemmin 7 kuukautta
Taru Niemi
  Like 4   Dislike 2

USA toimittaa aseita Somaliaan, jossa monet lapsisotilaita osallistumaan aseelliseen taisteluun. He eivät edes yritä kieltää tällaisia ​​seikkoja. En ole yllättynyt siitä, että pieni vaivaa he tekivät oli päässyt eroon.

Huhtikuu 7, 2017 | 18:55:56 | myöhemmin 7 kuukautta
Kyllikki Lahti
  Like 3   Dislike 1

Joten me maan Washington pyyhi kätemme pois ja mennä kanssa business as usual ja katsoa muualle näistä hirvittäviä julmuuksia.

Huhtikuu 8, 2017 | 00:52:43 | myöhemmin 7 kuukautta
Inkeri Kankkunen
  Like 3   Dislike 1

On todella surullista nähdä pieniä lapsia kuin soldeirs!

Huhtikuu 8, 2017 | 07:29:59 | myöhemmin 7 kuukautta
Nikolai Ketola
  Like 3   Dislike 1

Niin surullista nämä lapset eivät edes on mahdollisuus voittaa mitään normaalia elämää. Mielestäni on opetus täällä opettaa tai omia lapsia. Kun he menevät pois kouluun aamulla vain yrittää ja kuvan näille lapsille riffles heidän käsissään. Niin surullinen...

Huhtikuu 8, 2017 | 08:44:43 | myöhemmin 7 kuukautta
Milja Jaakkola
  Like 0   Dislike 2

Köyhyys ja sota johtaa tällaiseen traaginen käytäntöjä.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha