Ehkäisy Kun olet HIV / aids

Janne Hakulinen Tammikuu 27, 2017 Miscellany 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos! huomattava huomattava Kiitos Kiitos, pitää hauskaa, ja olkaa turvallinen! 有 難 う Kiitos info

Jos olet yksi 1100000 ihmistä Yhdysvalloissa HIV tai AIDS, ehkä kuulleet, että valintoja syntyvyyden ovat rajalliset. Hyvä uutinen on, että monet menetelmät-lukien joitakin kaikkein tehokkaimpia-tulisi silti toimia hyvin sinulle. Mitä voit käyttää riippuu siitä käytät antiretroviraalista lääkettä ja mitä yleistä terveydentilaa on. Joten Puhutaanpa yksityiskohtia.

Minulla on HIV mutta en ole siitä Meds juuri nyt. Mitkä ovat syntyvyyden vaihtoehtoja?

Jos et ole lääkitystä HIV, taivas on rajana. Voit käyttää anymethod syntyvyyden, mukaan lukien yhdistetty hormonaalisia menetelmiä kuten pilleri, laastari, rengas, tai tehokkaampia menetelmiä kuten laukaus, implantti, tai kierukka. Pidä mielessä, että mikään näistä menetelmistä estää HIV tai muilta sukupuolitaudeilta, joten on tärkeää käyttää kondomia liikaa.

Miksi käyttää kondomia + toinen ehkäisymenetelmä?

Jos olet HIV tai AIDS, käyttämällä kondomia aina seksiä voi auttaa suojaamaan sinua ja kumppani. On useita syitä, miksi kaksinkertaistaa kanssa kondomien ja toinen tyyppi syntyvyyden on vielä parempi:

  • Jotkut syntyvyyden "sivuvaikutuksia" voi olla hyötyä sinulle. Jotkut ehkäisymenetelmät voi tehdä aikana kevyempi, vähemmän kivulias tai mene pois kokonaan. Toiset tarjoavat pitkän aikavälin ehkäisy tiettyjen syöpien.
  • Mielenrauhan, että sinulla ei ole vahingossa raskauden tuntuu hyvältä. Jos olet riippuvainen kondomeja syntyvyyden, ne voi liukastua tai rikkoa. Ja suunnittelu raskaus voi antaa sinulle mahdollisuuden olla terve raskaus kun haluat yksi: alle 1% raskaana olevien naisten HIV antaa viruksen lapsensa kun otetaan erityinen joukko lääkkeitä.
  • Käyttävillä naisilla ARV tsidovudiinin tai efavirentsin, tehokasta ehkäisyä on erityisen tärkeää. On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että nämä lääkkeet voivat liittyä synnynnäisiä epämuodostumia.

Otan HIV lääkitystä. Mitä syntyvyyden voin käyttää?

Laukaus, implantti, ja kierukka ovat tehokkaita riippumatta siitä, mitä HIV lääkityksen olet. Voitko käyttää muita syntyvyyden riippuu siitä, mitä tyyppisiä lääkkeitä olet ottaen.

Nukleosidirakenteisia käänteiskopioijaentsyymin estäjiä. Jos olet ottanut tyyppi ARV kutsutaan "nukleosidikäänteiskopioijaentsyymin estäjä", kuten tsidovudiinin tai tenofoviiria, se on turvallista käyttää mitä tahansa syntyvyyden, mukaan lukien yhdistetty hormonaalisia menetelmiä kuten pilleri, laastari tai rengas. Tieteellistä näyttöä siitä, että nämä lääkkeet ja syntyvyyden eivät sotkea keskenään. Tässä lista NRTI nähdä, jos olet ottaen yksi.

Ei-nukleosidirakenteiset käänteiskopioijaentsyymin estäjät. On jonkin verran näyttöä siitä, että "ei-nukleosidiset käänteiskopioijaentsyymin estäjät", kuten efavirentsia tai nevirapiinia voi aiheuttaa pieniä muutoksia kuinka pilleri, laastari tai rengas metaboloituu elimistössä, vaikka ne eivät näytä heikentävän näitä menetelmiä. Tässä lista NNTRIs nähdä, jos olet ottaen yksi.

Proteaasinestäjät. Jos olet ottanut tyyppisiä lääkkeitä kutsutaan "proteaasinestäjä" yhdistelmien lääkkeitä ritonaviiria, lääkitys voi tehdä pilleri, laastari tai rengas vähemmän tehokas. Proteaasinestäjä Meds voi myös sotkea keltarauhashormonia vain tai mini pilleri.

Mukana on myös jonkin verran näyttöä siitä, että pilleri, laastari tai rengas muuttaa miten proteaasinestäjän ja ritonaviirin on jaoteltu elin. Nämä muutokset voivat tehdä lääkityksen todennäköisemmin aiheuttaa pieniä maksa- tai muita sivuvaikutuksia. Aina keskustella lääkärisi kanssa siitä, millä hyvänsä näistä HIV-lääkkeiden kanssa pilleri, laastari tai rengas. Tässä lista proteaasinestäjien.

HIV saa minut alttiimpia infektioille. Onko turvallista käyttää kierukka?

IUDs ovat tehokkaimpia palautuvia syntyvyyden meillä on, ja ne eivät lisää riskiä lantion infektio. Itse asiassa tämä on hyvä tapa käyttää estämään vahingossa raskauden samalla saada kehon terveenä lääkkeitä.

  • Jos sinulla on HIV ja ovat terveitä, voit käyttää mitä tahansa kierukan.
  • Jos sinulla on AIDS, me yleensä suosittelee odottamaan kunnes infektio on hallinnassa ennen kuin alat käyttää kierukka.
  • Jos sinulla on jo kierukka paikallaan ja kehittää aids, se on turvallista voit pitää käyttää sitä.

Olen kuullut, että käyttämällä laukaus voi lisätä tartuttaa hiv. Onko se totta?

Terveys tutkijat ympäri maailmaa työskentelevät kovasti varmistaa, että meillä on oikea vastaus tähän tärkeään kysymykseen. Juuri nyt, paras näyttöä siitä, että HIV-positiivinen nainen käyttää laukaus ei ole lisääntynyt tartuttaa hiv hänen negatiivinen kumppani. Mutta suosittelemme aina käyttää kondomia tässä tilanteessa, koska mikään muu tyyppi syntyvyyden säännöstely estää sukupuolitautien tai HIV.

Lisätietoja vain naisille, joilla on HIV, tutustu:

  • Vahva, HIV-positiiviset, Valtuudet naiset
  • Maailman resursseja Naisten, joilla on HIV
  • Well Project

_______________________________________________________________________________________________

Meredith Warden MD, MPH on Perhesuunnittelu Kliininen Fellow ja Ob / Gyn yliopistossa Kaliforniassa, San Francisco. Hän asuu San Franciscossa hänen fantastinen rullalautailu miehensä ja heidän pikku mini mäyräkoira nimeltä Stretch. Hän rakastaa ulkopuolella olemisen tekemättä mitään, ja lukeminen missä ja milloin tahansa.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha