Dog Ripuli Syyt ja hoito

Benjamin Jaakkola Elokuu 7, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Käy koiran terveyttä SlideshowBy Adrienne Warber

Koirilla, ripuli voi ilmoittaa vakava lääketieteellinen ongelma tai alaikäisen ruoansulatuskanavan häiriö. Useimmat koirat kokevat tapauksessa ripulia jossain vaiheessa elämäänsä. Vaikka lievä ripuli ei yleensä ole hälyttävä, se on yleisin merkki suolistosairaus. Koska koiran omistaja, sinun pitäisi oppia eri syitä ripulia, jotta tunnistaa, jos ehto on varhainen oire merkittävä sairaus.

Tietoja Dog Ripuli

Ripuli on sairaus, jossa koira kulkee epänormaali määrä löysää tai nestemäinen uloste. Jakkara voi sisältää myös muita asiasta kuten limaa, verta tai loiset riippuen syy. Muita merkkejä sairaudesta voi liittää ripulia kuten kaasu, röyhtäily, oksentelu, ruokahaluttomuus tai uupumus.

Yleisiä syitä Ripuli

Koira voi esiintyä ripulia monista syistä. Kyseessä ripuli saattaa olla vähäinen syy, kuten äkillinen ruokavalion muutos tai vakavampia syy, kuten tulehduksellinen suolistosairaus. Kun ripuli on tyypillinen oire suolistosairaus, on olemassa monia muita syitä.

Yleisiä syitä ripuli voi sisältää:

 • Muutos ruokavaliossa Äkillinen muutokset ruokavalio voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan järkkynyt.
 • Maito suvaitsemattomuus: aikuisten koirien voi olla laktoosi-intoleranssi ja kokea järkyttynyt jälkeen vievää maitoa.
 • Ruoka-aineallergia: Koirat voivat saada ripuli oire allergia elintarvike tai elintarvikkeen ainesosa. Jotkut koirat ovat allergisia yhteisiä proteiinilähteiden koiran ruokaa kuten naudan- ja gluteenia.
 • Syöminen pois roskat: Jos koira saa roskiin, hän saattaa päätyä kyseessä on lievä tai vaikea ripuli, kun kuluttaa pilaantunutta ruokaa.
 • Vieraita esineitä suolet: Jos koira syö vieras esine, kuten luuta tai keppi, se voi juuttua suolistossa ja tuottaa vetiset ulosteet ja oksentelu.
 • Bakteeri ja virusinfektiot: Parvovirus, penikkatauti, koronavirus, salmonella tai hepatiitti voi aiheuttaa vakavia tai räjähtävän vetisiä ulosteita.
 • Madot ja loiset: Worms kuten sukkula ja whipworms voi aiheuttaa ripulia. Sisäloisten kuten Giardia ja kokkidien voi myös aiheuttaa tapauksessa waery ulosteet.
 • Malabsorptiosyndrooma: malabsorptiosyndrooma on tila, jossa suolet ovat joko pysty sulattamaan ruokaa tai ei pysty käyttämään ravintoaineiden. Rasvainen neste jakkara epämiellyttävä haju voi olla varhainen merkki tämä häiriö.
 • Tulehduksellinen suolistosairaus: Krooninen ripuli on merkki IBD, ryhmä suoliston sairauksia, jotka aiheuttavat tulehduksen suoliston limakalvon ja elintarvikkeiden imeytymishäiriö.
 • Koliitti: Koliitti, paksusuolen tulehdus, voi aiheuttaa kroonisen löysät ulosteet limaa.
 • Haimatulehdus: Krooninen löysät ulosteet ovat oire haimatulehdus, haimatulehdus.
 • Proteiini Häviäminen enteropatian: PLE on hengenvaarallinen sairaus ohutsuoleen, jossa keho tappiot proteiini. Oireita ovat vakava vetiset ulosteet, oksentelua ja nesteen kertyminen ihon alle tai vatsan.
 • Akuutti Hemorraginen Gastroenteriitti: Akuutti aivoverenvuotoon maha on hengenvaarallinen tila, joka tuottaa vakavia verinen ripuli ja oksentelu.
 • Myrkytys: Kuluttaminen jotain myrkyllinen voi aiheuttaa vakavia löysät ulosteet ja oksentelu.

Vain eläinlääkäri voi diagnosoida todellinen syy kyseessä ripulin jälkeen tarkastus ja laboratoriokokeita.

Huolehtiminen Koiran ripuli

Kun se tulee koiran terveyttä, ripuli ei aina takaa matkan eläinlääkäri. Jos koira toimii normaalisti ja kokemuksia vain lievä tapauksessa vetiset ulosteet, se voidaan hoitaa kotona.

 • Tarjoavat runsaasti vettä, jotta varma, että koira ei kuivua.
 • Pidättää ruoka 24 tuntia.
 • Rehu koira mitäänsanomaton ruokavalio kaksi päivää tai kunnes hänen ulosteet normalisoituneet. Voit syöttää koiralle kotitekoinen mitäänsanomaton ruokavalio, kuten keitetty kana ja riisi. Bland reseptiä koiranruoka on myös saatavilla monissa eläinlääkintäviranomaisilla.
 • Kun koiran uloste palata normaaliin, hitaasti esitellä hänen säännöllisesti koiranruokaa takaisin hänen ruokavaliota. Sekoita pieniä määriä säännöllistä ruokaa bland ruokavalion kolmesta viiteen päivää. Lisätä määrää tavallista ruokaa joka päivä ja vähentävät bland ruokaa koiran ruokavalio kunnes hän syö tavallista ruokaa yksinomaan.
 • Lievä ulosteen ollessa löysää olisi ratkaistava 24-48 tuntia. Eläinlääkärin kuuleminen on suositeltavaa, jos ripuli kestää yli kaksi päivää. Kuitenkin, soita eläinlääkäri vaikka jakkara ongelma on lievä mutta koira toimii erittäin huonosti. Ottaa koiran eläinlääkärille välittömästi sulkea pois vakavia sairauksia, jos uloste näyttävät tuskallista kulkea, veriset tai mukana usein oksentelua. Hakeudu heti eläinlääkärin hoitoon, jos epäilet koirasi nautittuina myrkkyä tai vieras esine.

  Johtopäätös

  Se voi olla pelottavaa, kun koira kokee ripuli. Mutta varma, että useimmissa tapauksissa löysät ulosteet ovat lieviä. Monet sairaudet ja häiriöt liittyvät krooninen ripuli hallitaan sopiva ruokavalio ja lääkitys niin, että vaikuttaa koira voi elää täyttä ja terveen elämän. Voit suojata koiran terveyteen varmistamalla, että hän syö laatu koiranruokaa, saa säännöllisesti rokotukset ja heartworm ehkäisy lääkitys, ylläpitää terveen painon ja elää turvallisessa ympäristössä.

    Like 0   Dislike 0
  Edellinen artikkeli Go With Grain
  Kommentit (0)
  Ei kommentteja

  Lisääkommentti

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Merkkiä jäljellä: 3000
  captcha