Belgian Lainsäätäjät tähdätä Applen 4G Network Policy

Orvo Salovaara Heinäkuu 26, 2016 Miscellany 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Jotkut iPhone käyttäjät Belgiassa juhlivat tänään jälkeen valtion virkamies tehnyt ehdotuksen, joka tekisi laittomaksi Applen estää 4G-verkko pääsy iPhone, jotka eivät ole kalifornialainen yhtiön edullinen kantaja kyseisessä maassa, kertoo MacRumors. Apple on tällä hetkellä vain antaa tilaajille operaattorin kumppani Mobistar käyttää 4G-yhteydet niiden iPhone.

Mobistar on toiseksi suurin lentoyhtiö Belgiassa jälkeen valtion omistama Proximus. Vaikka kilpailija harjoittajat Proximus ja Base myös 4G-verkot, verkkojaan ei ole vielä sertifioitu Apple ja 4G pääsy iPhone niiden verkoissa on estetty Apple. Tämän vuoksi 4G-yhteensopiva iPhone, jotka eivät ole Mobistar verkkoon Belgiassa joutuvat käyttämään hitaampaa 3G-palvelu. Applen iPhone 5, iPhone 5C, ja iPhone 5S ovat 4G-yhteensopivia.

Mukaan Belgian De Standaard uutissivusto, varapääministeri Alexander De Croo ilmoitti hiljattain, että luonnos ehdotus on jo hyväksynyt liittohallitus. Ehdotus esitti talousministeri Johan Vande Lanotte vastauksena useita kuluttajien valituksia. Apple sakotetaan, jos se ei noudata uuden lain, kertoo De Standaard.

Applen 4G-verkko sertifiointiprosessi on arvostellut belgialainen lentoyhtiö Base pitkä blogi viime vuonna. Yhtiö totesi, että se on yrittänyt vahvistaa, että sen 4G-verkko on yhteensopiva Applen laitteiden useita kuukausia. Mukaan Base, Apple kieltäytyi tarjota aikajanan loppuun sertifiointiprosessi ja vain sanoi, että se veisi "jonkin aikaa."

Kuten Base, on epätodennäköistä, että sen verkko on jätetty teknisistä syistä, koska Applen iPad toimii jo sen 4G-verkon. Yhtiö huomautti myös, että 4G-yhteensopivia laitteita älypuhelimen muita päättäjiä kuten Nokia ja Samsung on jo 4G-yhteys aktivoitu laitteissaan jotka ovat Base verkkoon.

"Vaikka virallisesti peruste sertifiointi tarjotaan, ei pitäisi ottaa nero ymmärtää, mitä todellinen syy tämän takana on Applen esityksiä", totesi Base Googlen kautta käännös. Apple on määrätietoisesti viivyttää sertifiointi sen 4G-verkko, jotta "suojella etuoikeutettu kumppani Belgiassa," kirjoitti Base.

Kuitenkin kantaja totesi, että Apple rankaisee omien asiakkaidensa päättämällä joka iPhonen omistajat saavat nopeamman laajakaistan mobiilikäyttö ja mitkä on odotettava. Base myös syytetty Apple rikkomisesta yleistä "vapaan ja avoimen langattoman Internet-yhteys."

Näin Apple kauppaa perjantaina.

Seuraa Nathanael Twitterissä

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha