Ateistit Sija # 1 Uskonnollinen Lukutaito Amerikassa

Tytti Leino Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 10
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Hänen 2007 kirja, Uskonnollinen Lukutaito: Mitä jokaisen amerikkalaisen tulee tietotaitoa eikä, Bostonin yliopiston professori Stephen Prothero väitti, "amerikkalaiset ovat syvästi uskonnollisia ja syvästi tietämätön uskontoa." Vaikka hän tuki hänen väitteen kanssa yksinäinen havaintojen julkisista mielipidemittaukset, hän huomautti, että tuolloin kirjoitettaessa hänen kirjansa, ei ollut kattava, kansallinen arvioimaan tutkimuksen uskonnollista tietämystä amerikkalaisista aikuisista.

Muuttaneet tänä vuonna, kun Pew Research Centerin foorumin Uskonnolliset ja julkishallinnon kehitettävä ja järjestettävä valtakunnallinen 32-kysymyksen puhelin kyselytutkimuksen 19 toukokuu - 6. kesäkuuta tutkimus kehotti 3412 amerikkalaisia ​​paremmin arvioida perustason missä amerikkalaiset seistä tietoa oman uskontonsa, muita uskontoja, ja miten nämä uskonnot pelata pois Amerikan historiassa ja julkisuudessa. Prothero toiminut neuvonantajana ja tulokset ja analyysi vapautettiin Pew Research 28. syyskuuta.

Keskimäärin amerikkalainen vastaajista 16 32 kysymyksiin oikein. Ateistit ja agnostikkoja sijoittui korkein uskonnollista tietoa, vastaamalla keskimäärin 20,9 vastauksia oikein. Juutalaisia, joka vastasi 20,5 kysymyksiin oikein, ja mormonit, jotka oli keskimäärin 20,3 oikeita vastauksia, tiiviisti seurasi heitä. Protestantit hinattava jäljessä keskimäärin 16 oikeat vastaukset, ja katoliset tuli alareunassa on keskimäärin 14,7 oikeat vastaukset. Muslimi, hindut, ja buddhalaiset kartoitettiin, mutta niiden vaste numerot verrattuna muiden ryhmien olivat liian pieniä ilmoittamaan tilastollisesti merkittäviä tuloksia.

Kaksitoista kyselyihin keskittyi kristinuskoon. Keskimäärin mormonit ja protestantit osoitti korkeimman tiedon kaikista ryhmistä. Juutalaiset ja ateistit / agnostikkoja tuli paljon voimakkaammin ymmärrystä maailman uskontojen, jonka osuus 11 kyselyihin. He olivat myös vahvinta oikein vastaamassa kysymyksiin uskonnon asema julkisessa elämässä.

Niistä havainnot, täällä on joitakin mielestäni erityisen kiinnostava:

  • 53% protestanttisen vastaajista ei tunnista oikein Martin Luther voimana uskonpuhdistuksen.
  • 43% juutalainen vastaajista ei tiennyt, että Maimonides, yksi arvostettuihin rabbien historiassa, oli juutalainen.
  • 47% kaikista vastanneista tiesi, että Dalai Lama on buddhalainen.
  • 38% kaikista vastanneista oikein korreloi Vishnu ja Shiva kanssa hindulaisuus.
  • 27% kaikista vastanneista oikein vastasi, että useimmat Indonesian väestöstä on muslimeja.
  • 36% kaikista vastanneista oikein vastasi, että uskontotieteen luokat ovat sallittuja julkisissa kouluissa.
  • Yleisin oikein vastasi kysymykseen: Do Yhdysvaltain korkeimman oikeuden sallia julkisten koulujen opettajat johtamaan luokat rukoukseen? 89% oikein sanoi ei.
  • Yleisin väärin vastasi kysymykseen: Ovatko julkisten koulujen opettajat voivat käyttää Raamattua esimerkkinä kirjallisuutta maallinen yhteydessä? 67% virheellisesti sanoi ei.

Joten mikä ohjaa määrä uskonnollista tietoa keskuudessa eri lahkoja? Tutkijat huomauttavat koulutusta yhden paras ennustaja. Keskimäärin ateistit / agnostikot ja juutalaiset säilyttää korkeakoulutuksen saaneita kuin mormonit, protestanttien ja katolisten. He totesivat myös, että valkoiset sai paremmin kuin vähemmistöt, miehet sai paremmin kuin naiset, nuoret sukupolvet sai paremmat kuin yli 65, ja vastaajat muilla alueilla maan sijoitettiin paremmin kuin asuvat Etelä.

Ehkä puhutuimmista havainto on, että tämän edustavaan otokseen, keskimääräinen amerikkalainen ateisti tietää enemmän uskonto kuin keskimääräinen kristitty. Alan Cooperman, apulaisjohtaja tutkimuksen Pew Forum, sanoo tämä on, koska monet ateistit ja agnostikkoja taipumus tulla uskonnollisten upbringings, meni läpi aikoja harkinta ja opiskella, ja tietoisesti antoi uskonto ylös. "Annoin Raamatun tyttäreni", sanoi amerikkalainen Ateistit presidentti Dave Silverman, "Näin teet ateisteja." Cooperman jatkaa sanoen, että "nämä ovat ihmisiä, jotka ajattelivat paljon uskonnosta. He eivät ole välinpitämätön. He välittävät siitä. "

"Tämä vahvistaa sen, mitä me jo epäillään", sanoo Silverman. "Ateistit saavuttaa usein johtopäätöksiä maailmankaikkeus tutkimalla väitteet uskonnon ja sitten löytää nämä väitteet voidaan haluavat. Siksi me haastaa jokaisen uskovan lukea, tutkimus ja kyseenalaistaa heidän pyhä kirja. Anna se ottaa vakavasti ennen kuin annat sille aikaa ja rahaa. "

Tämä on järkevää minulle. Vaikka olen syntynyt muslimi ja korottaa minun erittäin tiukka, radikaali Shia isä, olisin todennäköisesti valita agnostikko jos olisin painanut tunnistaa itseäni jotain tänään. Se ei ole niin en pidä islamia. Minulla on erittäin korkea kunnioitusta Koraani, mutta järjestäytynyt uskonto kokonaisuutena, ei vain islam, on liian poliittisesti abstrakti asettua hyvin minulle ja miten päätän yksityisesti, ja julkisesti, tunnistaa itseäni. Se aiheutti paljon riitaa isäni ja minä, ja lopulta johti nykyiseen suhteeseen: vieraantumista.

Silti oli hyvin harvinainen, unohdetaan pistettä Jos yksimielisyyteen välillä eri uskomuksia tuntui laivaston. Muistan yksi erityisesti aikana minun alkuvuosina college, ei liian kauan ennen kuin tiet erosivat lopullisesti. Eräänä sunnuntaiaamuna, isäni kysyi minulta, mitä ajattelin kristinuskon:

"En tiedä", sanoin. "Tuntuu mukava teoriassa, mutta ihmiset sellaista älyttömästi minut ulos."

Olen myös voinut päästä yli ajatuksesta, että ainoastaan ​​kristityt voitaisiin pelastaa. Se on tehnyt taivaan kuulostaa hienompaa kuin Bagdadin Country Club.

"Hyvä", hän kertoi. "Olen iloinen. Mieluummin Oletko ateisti kuin yksi näistä Jeesuksen papukaijoja. Ainakin tällä tavalla, jos hylkäät uskonto, se tarkoittaa sinua ymmärtämään jotain. Et seuraavat sitä sokeasti. "Ja se oli siinä. Hän ei maininnut sanaa aiheesta uudelleen. Ja suhteemme liuennut ennen kuin voisin kysyä.

Ehkä se oli, että hän päätti valita taistelunsa kanssani, ja hän tajusi, että uskonnollisuus ei ollut yksi niistä. Joten mitä seuraavaksi parasta? Minulle todella tietää hemmetin uskosta hän näki minut kävelymatkan päässä. Lopulta, tämä on tärkeä tekijä muistaa, kun tarkastellaan tätä Pew Research tutkimuksessa. Nämä kysymykset eivät ole tarkoitus mitata amerikkalaisten tason hengellisen antaumuksella, mutta niiden perus tarttua klo pinnallinen tietoa dokumentoitu tosiseikkojen tai vuokralaisia. Vastaajia ei pyydetty kuinka paljon he "tietävät Jumala", mutta kuinka paljon he tietävät hänestä. Samalla, nähdä tuloksia, jossa amerikkalaiset eivät voi edes vastata peruskysymyksiin oman uskonsa, saa minut miettimään, kuinka "hyvin tärkeä" uskonto todella on Amerikassa.

Sillä mitä se kannattaa, en aloita huolehtimasta uskonnosta kunnes lopetin harjoitellaan sitä.

Se on yksi asia tietää Jumalasta älyllisellä tasolla eikä tunne häntä henkisellä tasolla, sinänsä, mutta päinvastainen ei ole kovin järkevä järkeä. Tiedän puhemies, mutta en tiedä häntä henkilökohtaisesti, ja että on järkevää. Jos en tiedä häntä, se on vain loogista olettaa, että tiedän myös hänestä. Periaatteessa voit olla tietoa ilman uskoa, mutta en ole niin varma voit olla uskoa ilman tietoa. Joten kun että yhtälö ei pelata pois tässä järjestyksessä, se saa minut miettimään, kuinka todellista, tai matala, usko on Amerikassa. Onko todella suunta elämässä, vai onko se siisti tapa luokitella meidät yhteisöjä samanmielisten? On järjestäytyneen uskonnon todella keino järjestää ihmiset?

Niin paljon kuin Kannatan tehtävä paikoissa, kuten Cordoba Talo Manhattanilla, en voi olla ihmettelemättä, miten onnistunut uskontojen diskurssin voi olla, kun edustava otos väestöstä osoittaa puute akateemisen osaamisen valtakunnallinen sekä oman ja toisen uskonnot. Jos et voi saada tosiasiat ja vuokralaiset suoraan, miten sinun pitäisi siirtyä perustavaa tasoa Rote tietoa, tulee vähemmän määriteltävissä alueen vuoropuhelun? Se on tietämättömyyttä, ja se todella osoittaa paitsi itsetunnon puute kunnioitusta henkilön oma hengellisyyttä, vaan myös puutetta yhteisöllinen kunnioituksen hengellisyyden muille.

Kuinka vakavasti me otamme uskonto tässä maassa? "Erittäin kevyesti"? Se saa minut miettimään, kuinka pätevä jotkut meistä ovat osallistu julkisten keskustelujen, sillä vaikka olimme perustettiin maallinen maa, on aina ollut tiukka neuloa ménage trios politiikan välillä, uskonnon, ja kansainväliset suhteet. Miten ihminen puhua Tiibetistä ja tiedä Dalai Lama on buddhalainen? Tai noin Indonesia ja tiedä se on lähinnä muslimi? Olemme vammaiset jos emme tiedä perusasiat. Prothero kommentoi, että 9/11 jälkeen, olemme jättänyt rakentavaa keskusteluja uskontojen, erityisesti islamin. "Civic keskustelua uskonto on yksinkertaisesti väite identiteetin", hän sanoo. "Tämä on minulle, et ole minulle, siis mene pois."

Ray Suarez PBS News Hour on verrata julkisen keskustelun konfetti, jossa kaikki vain heittää kamaa siellä. Se luo sekainen sotku, ilman mitään sisältöä ja älyllinen uteliaisuus, jotta se kannattaa säästää, mistä kaikki nämä silputtu bittiä lausunnon päätyvät? Rikkalapio matkalla dumpster.

Ehkä siksi ateistit ja agnostikkoja edustavasti osoittaa korkeamman uskonnollinen lukutaito korko kuin ne, jotka eivät usko Jumalaan tai uskossa. Silverman todetaan, "ateismi on vaikutusta tietoa, ei tiedon puute." Jos et noudata että juna ajatuksen, tiedon johtaa etäisyys johtaa ulkopuolinen. Outsider tila voi olla melko vähän tekemistä sen kanssa, miksi ne, jotka eivät usko Jumalaan tietää niin paljon hänestä. On helpompaa olla skeptinen ja kriittinen ottaa jotain nimellisarvoon kun henkinen identiteetti ei perustu vakaumukseen. Kun henkilö hyväksyy usko, hänen pitäisi tuntea sitäkin painetaan tutkimaan sitä edelleen, mutta useammin kuin ei, vain päinvastainen. Miksi? Koska usko on henkilökohtainen päätös ja henkilökohtainen suhde, ja niin se luo subjektiivisen sitoutumista jossa monta kertaa, tunteet voittaa järjen. Ehkä jos kysyttävää ateismi oli mukana tutkimuksessa, jotka saattavat jopa asioita, mutta nyt voin vain olettaa, ihmiset luotan eniten uskonnollinen keskustelut ovat ne, jotka väittävät, emotionaalinen etäisyys ja henkinen läheisyys aihe käsillä .

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (10)
Toukokuu 28, 2017 | 16:29:51 | myöhemmin 9 kuukautta
Harri Taipale
  Like 3   Dislike 0

Olen ateisti ja vain otti 15 kysymys tutkimuksen Pew: n verkkosivuilla. Sain kaikkiin kysymyksiin oikein. Kaksi kysymystä olivat hieman epäselviä - luojan kiitos että Comparitive uskonnot kurssi lukiossa!

Toukokuu 29, 2017 | 00:04:48 | myöhemmin 9 kuukautta
Panu Aho
  Like 4   Dislike 0

Tämä oli todella hyvin kirjoitettu. Suuri artikkeli!

Toukokuu 29, 2017 | 08:53:10 | myöhemmin 9 kuukautta
Mielikki Kankkunen
  Like 5   Dislike 2

Tämä oli erittäin hyvin kirjoitettu, eikä yllättävää. On hämmästyttävää, mitä ihmiset eivät tiedä omia uskontoja, ja kuinka paljon koulutusta soittaa siihen.

Toukokuu 29, 2017 | 15:34:28 | myöhemmin 9 kuukautta
Jaakkima Honkanen
  Like 4   Dislike 0

Sitähän "usko" on kyse, uskonnolliset mielestäni se on erityisen ja useimmat kiitettäviä taito pystyä uskomaan asioita, jotka eivät selvästikään ole totta. Ihmisille, jotka arvostavat ajatteli yli usko, "uskoton" uskonnollisiin tämä on huono, säännöllinen henkilö se edullista ajatella sijaan sokeasti uskoa. Täällä viehättävä ateisti Hector Alvarez selittää miten Raamatun arkeologia itse romuttaa raamattu

Toukokuu 29, 2017 | 20:08:15 | myöhemmin 9 kuukautta
Teemu Ronkainen
  Like 5   Dislike 2

Jotkut suosikkini ateistit ovat itse asiassa ex-saarnaajia, ihmisiä, jotka joissakin tapauksissa sai jatkotutkintoja kristillisen uskonnollisen / raamatuntutkistelua. Monet maailman johtavista asiantuntijoista todellinen tiede Raamatun aikakauden arkeologia ovat myös todellisuudessa, ateisteja. Minulla aikana opintojeni tavannut paljon ihmisiä, jotka opiskelevat muinaisista kielistä - mutta en koskaan henkilökohtaisesti tavannut kristitty uskova, joka voisi lukea "omaa" vanhoja tekstejä alkukielellä. Päinvastoin, kokemukseni se on melko harvinaista tavata uskova kristitty, joka voi tarkasti * nimi * kielillä raamattu, saati lukea niitä. Ateistit ehkä tietää enemmän kuin uskonnolliset ihmiset Raamatusta ja silti olla haluttomia keskustelemaan siitä uskonnollisia ihmisiä, koska lukeminen ja ymmärtäminen kirja, sen sisältö, se on historiallinen ja kulttuurinen tausta - tämä on mitä ateistit yleensä yrittää tehdä - ja tämä on kaukana mitä uskonnollinen yrittävät tehdä - he yleensä lukea otteita, jotka on kirsikka poimittuja, käännetty ja uudelleen käännetty ja vapaasti tulkinnut - eikä tavoite ymmärryksen lisäksi saisivat maittavaa ja hyödyllistä saarnaajille ja tekee seurakunnan tuntuu hyvältä. Ajattelu ja uskoa ovat hyvin, hyvin erilaisia, jopa päinvastainen lapsille toimintaa. Ateistit ymmärtää joten he eivät usko, uskonnollinen etsiä uskoa ja niin yritä ymmärtää. Sitähän "usko" on kyse, uskonnolliset mielestäni se on erityisen ja useimmat kiitettäviä taito pystyä uskomaan asioita, jotka ovat selkeitä

Toukokuu 29, 2017 | 22:39:35 | myöhemmin 9 kuukautta
Tarmo Jaakkola
  Like 4   Dislike 0

Tämä artikkeli on hyvin kirjoitettu ja nautin siitä täysin! Olen ateisti ja Raamattuvyöhykkeellä, haluan ehdottomasti samaa mieltä enemmän ihmisellä on uskoa vähemmän ne osoittavat Lisää tai halu tutkia sitä. Tämä ei ole sattumaa, vaikka sillä mies teki nämä uskonnot lähinnä valvomiseksi asukkaille ja tämä on todella loistava ja helppo tapa hallita kaikki ihmiset, joilla ei ole kriittisen ajattelun taitoja. Jopa papiston kaikista eri lahkoja nähdä reikiä ja tarinoita omassa uskovansa, että eivät täsmää, he päättivät sivuuttaa niitä ja korvata tai täyttämään aukkoja uskossa.

Toukokuu 30, 2017 | 07:19:12 | myöhemmin 9 kuukautta
Konsta Laine
  Like 5   Dislike 1

Tietysti. Mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän uskot, koska se vain saa helpommin nähdä läpi julkisivu.

Toukokuu 30, 2017 | 09:15:38 | myöhemmin 9 kuukautta
Netta Pasanen
  Like 1   Dislike 1

Kasvaminen uudestisyntynyt kotitalouksien, aloin kyseenalaistaa kirkko ja raamattu 10-vuotiaat, koska tavaraa kuulin kirkossa ei aina järkeä minulle. Olen myös todennut, että monet näistä kirkossakävijät todella käyttäytynyt tavalla vastoin tärkeimmät viestit, kuten "tee toisille ..." En tajunnut, melko nopeasti, että en tarvitse Christian dogmi näkyä niin hyvä ihminen ja löysi tuomitseva asenteita ja tekopyhää käyttäytymistä "omistettu" melko hylkivä. Kun sain vanhemmat, tajusin, että Raamattu on yksinkertaisesti Yhdistetyn historiallinen dokumentti ihmisten kirjoittama joka tajusi valtaa mytologiaa ja sen kyky kontrolloida kouluttamatonta väestöä.

Toukokuu 30, 2017 | 16:48:31 | myöhemmin 9 kuukautta
Valpuri Jaakkola
  Like 4   Dislike 0

Olen varma, että ateistit jotka eivät ole lukeneet Raamatun, Natalie. Aivan kuten on olemassa kristittyjä, jotka eivät ole lukeneet sitä myöskään, yllättävän. Olin järkyttynyt kuullessani, että katolinen nainen veljeni naimisissa ollut koskaan itse lukea Raamattua. Hän oli harras katolinen - jotka kirjaimellisesti koskaan lukenut hänen oma pyhä kirja

Toukokuu 30, 2017 | 21:44:30 | myöhemmin 9 kuukautta
Kristian Haapalainen
  Like 4   Dislike 2

Hi Lindsey Kokemukseni on ollut hieman erilainen kuin omasi, sanon tämän, koska sillä ateistit olen tavannut ole lukenut Raamattua ja eivätkä he haluavat.

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha