Acalculous Kolekystiitti

August Mäki Elokuu 8, 2016 Terveys 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
 • Mikä on acalculous Kolekystiitti?

 • Oireet acalculous Kolekystiitti

 • Acalculous Kolekystiitti Hoito

 • Akuutti Calculous Kolekystiitti vs. acalculous Kolekystiitti

Kolekystiitti voi olla hyvin onneton kunnossa. Tämä on tulehdus sappirakon yleensä vastauksena sappikivet. Sappirakko on osa ruoansulatuskanavan joka jakaa sappi maksan ruoansulatuskanavaan. Ajan kivet rakentaa ja tukkia aukon aiheuttaa tulehdusta ja voimakasta kipua. Acalculous kolekystiitti on tulehdus sappirakon ilman kiviä läsnäoloa.

Oireita kolekystiitti ovat kuume, äkillinen terävä vatsakipu yläkulmassa oikealla puolella, pahoinvointi, oksentelu, ja voi ottaa ruokaa tai nesteitä. Ihon tai silmänvalkuaisten voi kellastua vuoksi tukos maksan kanavat.

Tämä on lääketieteellinen hätätapaus ja olisi arvioitava välittömästi. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään acalculous kolekystiitti, miten tunnistaa akuutti acalculous kolekystiitti ja mitä tehdä asialle.

Mikä on acalculous Kolekystiitti?

Kolekystiitti on melko yleinen sairaus vaikuttaa 10-20% ihmisistä Yhdysvalloissa. Useimmat kolekystiitti nähdään naisilla, mutta miehet näyttävät kärsivän korkeampia acalculous kolekystiitti. Acalculous kolekystiitti on harvinainen kolekystiitti joka tulee vastauksena jotain muuta kuin sappikivet. Sitä esiintyy noin 2-15% kaikista ihmisiä sappirakkotulehdus. Acalculous kolekystiitti on tulehtunut sappirakko ilman läsnäoloa sappikivet.

Akuuttia acalculous kolekystiitti yleensä laukaisee vatsan leikkauksen alueella sappirakko, joka aiheuttaa sen tulehtunut. Trauma, palovammoja, ja infektio voi myös aiheuttaa sappirakon tulehtuvat. On myös havaittu potilailla, jotka ovat vakavasti aliravittuja tai aids.

Korkeimmat acalculous kolekystiitti näkyvät miehillä jälkeen avoin sydänkirurgia, luuydinsiirron, tai sairaalahoitoa kriittisen sairauden.

Oireet acalculous Kolekystiitti

Oireita ovat:

 • Pahoinvointi

 • Voi tai ei voi olla kipua oikeassa yläkulmassa vatsa

 • Arkuus koskettaa oikealla ylävatsan

 • Kuume

 • Korkea valkosolujen

 • Kohonneet maksa verikokeita

 • Kohonnut haima entsyymit

Acalculous Kolekystiitti Hoito

Lääketieteellinen hoito

 • Lääkehoito tämä ehto voi vain lievittää oireita. Kipulääkkeiden voidaan antaa lievittää kipua ja kuumetta. Lääkäri voi päättää antaa sinulle suonensisäisiä antibiootteja ennen leikkausta mistään infektio voi olla tai tartuntavaaran leikkauksen jälkeen.

Leikkaus

Jos sinulla on acalculous kolekystiitti, sinua kutsutaan kirurgi poistaa sappirakon. Tämä on paras tapa tuoda pysyvää helpotusta kunnossa. Leikkaus tehdään yleensä laparoskooppisesti 24 tunnin kuluessa alkuperäisestä hyökkäyksen estämiseksi sepsis ja muita komplikaatioita.

Laparoscopic "Lap Chole" on vähän invasiiviset leikkaus, jossa he tekevät pieniä viillot vatsaan ja aseta laajuus. Ne paikantaa sappirakon ja poista se läpi pienen viillot. Lääkäri voi myös pistää väriaine "cholangiography" osaksi sappiteiden tarkistaa mahdollisesti olevista sappikivet tai epämuodostumia suolikanavan jotka ovat saattaneet aiheuttaa episodi. Mahdolliset korjaukset voidaan tehdä kautta laajuutta leikkauksen aikana.

 • Leikkaus johtaa noin 96% paranemisasteella. Lääkäri haluaa sinun jatkotoimet 2-4 viikkoa leikkauksen jälkeen varmista, että sinulla on paranemista hyvin. Elpyminen on erittäin helppoa, jos leikkaus on tehty laparoscopically.

 • Vaikeammissa tapauksissa, joissa tartunta on levinnyt vatsaan tai sappirakon on vakavasti tulehtunut, lääkärisi voi joutua tekemään avoin cholecystectomy. Tämä on, jos ne poistaa sappirakon avoimen viillon. Ne voivat myös huuhtele vatsaan poistaa tarttuva salaojitus ja aseta valua teidän puolellanne jälkeen viilto suljettiin, jotta kaikki mätä edelleen valua. Toipuminen avoin cholecystectomy voi kestää jopa 6-8 viikkoa.

Ruokavalio

Koska alcalculous kolekystiitti on ruoansulatuskanavan häiriö, akuutin acalculous kolekystiitti, lääkäri todennäköisesti ei anna mitään syötävää suun. Sinut laittaa IV nesteitä nestetasapainon ylläpitämiseksi.

Kun hyökkäys laantuu, sinun tulee laittaa vähärasvainen ruokavalio. Tämä johtuu siitä, että sappirakko on ratkaisevan tärkeää auttaa kehon sulatella rasvaa ja syö fat voi edistää toisen sappirakon hyökkäys. Yritä syödä ruokavaliota vähän tyydyttyneitä rasvoja kuten vähärasvaista lihaa alhainen tai rasvattomia maitotuotteita, ja vähentää määriä voita, majoneesia, ja kermainen salaatinkastikkeet. Tarkista etiketit jalostettujen tai säilykkeitä.

Lisätä kuidun saanti auttaa kehoa sulattamaan rasvoja paremmin. Sisällytä runsaasti koko jyvä leipää, palkokasvit, tuoreet hedelmät ja vihannekset. Tämä auttaa sitomaan kaikki rasvat ja vähentää työtä oman sappirakon.

Akuutti Calculous Kolekystiitti vs. acalculous Kolekystiitti

Tämä taulukko auttaa erottamaan akuutin sappirakon tulehdus aiheuttama sappikivet ja acalculous kolekystiitti, joka ei suoraan aiheuttamia sappikivet:

Oire

Akuutti Calculous Kolekystiitti

Acalculous Kolekystiitti

Vatsakipu

Kyllä

Joskus

Kuume

Huono arvosana

Korkea

Vatsan turvotus

Harvinainen

Kyllä

Pahoinvointi / Oksentelu

Kyllä

Joskus

Keltatauti

Kyllä

Joskus

Olotila Stones

Kyllä

Ei

Harva Huomautuksia

 • Calculous sappirakon tulehdus ei ole aina akuutti ja voi tulla krooninen sairaus, kunnes sappirakko on poistettu. Sappirakon hyökkäyksiä taipumus tulla aaltoja ja voi mennä pois enintään kuukaudeksi kerrallaan vain palata yhtäkkiä syömisen jälkeen rasvaisen aterian.

 • Koska ottaa sappikivet olisi selvä diagnoosi calculous kolekystiitti, se on paljon helpompi sijoittaa oireita yhdessä ja aloittaa hoidon heti. Acalculous kolekystiitti on paljon vaikeampi diagnosoida ja voi usein aiheuttaa vakavan sairauden vuoksi hoidon viivästyessä.

 • Kun kolekystiitti on "acalculous" se on jokseenkin lääketieteellinen arvoitus, miksi sappirakko tulehtuu. Se useimmiten tapahtuu tehohoidossa kun ihmiset ovat vakavasti sairaita. Tästä syystä muita sairauden oireet voivat peittää tulehtunut sappirakko oireita ja diagnoosi voi olla vaikea tehdä.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha