5 Tricks Volkswagen Beat GM Sales Race

Herkko Korhonen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Mitä se kestää tulla kuningas autovalmistajista? General Motors ja Toyota ovat käyttäneet vaihtelevia menetelmiä vaatia kruunu, mutta Volkswagen on nyt vakava haastaja valtaistuimelle. Kun asetetaan tavoite olla päälle Pack 2018, Volkswagen on ampui tehdä tämän tapahtua nopeammin. Ensimmäinen vaihe pelaajan GM myynti toiselle sijalle. Mukaan raportin Detroit News, VW on jo vedetty pois johtamalla General Motorsin vuonna 2013 myynti.

9730000 autokaupan raportoitiin Volkswagenin voittaa GM: n vastaavuuden 9710000 myynnin vain hieman, mutta jopa eri lukemia numerot sanovat muutos markkinoilla on tapahtunut. Seuraavaksi Volkswagen olisi ylläpitää sen hieman reunan yli GM kun poiminta pois Toyota. Tällä hetkellä Volkswagen on vain 270000 yksikköä pois tahtiin.

Jos VW pystyy keveiden kaikki autovalmistajista maailmanlaajuinen myynti, se on toistettava ja parantavat temppuja automaker käytetään tökätä syrjään General Motors. Seuraavassa on viisi taktiikkaa Volkswagen käytetyt pakoon GM vuonna 2013 auto myynti ympäri maailmaa.

1. korostaa autoja, ei kuorma

Kuten Toyota osoitti viime vuosikymmenellä, autot ovat keskeinen tekijä maailmanlaajuisissa auto myynti, joka eroaa USA auto markkinoilla hallitsevat pickup kuorma. Mikä on tärkeää muistaa, että Yhdysvallat ei ole enää maailman suurin auto markkinoilla. Markkinoilla kuten Kiinassa ja Intiassa pyörivät pienempi henkilöautoja. Top 10-myynti ajoneuvojen planeetalla, Volkswagen on kolme merkintää pienempiä autoja, kun taas General Motors on vain yksi, Chevy Cruze.

2. Making Audi voimanpesä

General Motors on tehnyt suuria työ- rakentanut Cadillac brändi, joka edustaa ylellisyyttä segmentin alkuun kasvava nimikyltti vuonna 2013. Kuitenkin Volkswagen on jo olemassa sen Audin brändi, joka on vellova yläreunaa kohti luokkaan, vain BMW eteenpäin sen nähtävyyksiä. Audi myi yhtiön ennätys 1.580.000 autojen vuonna 2013 lähettää voitto 8,3 prosenttia edellisvuodesta.

Mukaisesti tavoitteekseen olla alkuun automaker vuoteen 2018 mennessä, Volkswagen tavoittelee Audi on alkuun ylellisyyttä tuotemerkin vuoteen 2020 mennessä alle 80000 autoa erottamalla sen BMW, että tavoite on saavutettavissa. Audi esittelee lähtötason A3 ja urheilullinen ylellisyyttä maastoautojen keinona jalansijaa segmentissä. Niistä tuotemerkit alla VW: n sateenvarjon yksikään rahoittaa yritysten mothership asteikolla Audi tekee. GM voi olla orastavaa voima Cadillac, mutta Audi on jo olemassa.

3. Keskittyminen Kiina

Vaikka on selvää, GM on sitoutunut upping sen pelin Kiinassa, suurin tuotejulkaisut suunniteltiin lähinnä yhdysvaltalaisille asiakkaille. Uusi Cadillac Escalade, 2014 Chevy Silverado / GMC Canyon, Canyon / Colorado koalitio, ja jopa Corvette kaikki huutavat tähtilippu. Se on tärkeää General Motors kun se yrittää torjua Fordin keskuudessa Yhdysvaltain autovalmistajista, mutta maailmannäyttämöllä, isompi osingot hedelmää Kiinassa.

Volkswagen pääsi otsikoihin tammikuussa, kun se osoitti se kulki GM 2013 myynnin johtava Kiinan vahvuus autoja, kuten Polo, Golf, ja Jetta, joista jälkimmäinen on kolmanneksi suurin myyjä planeetalla. O automaker oli bested GM kahdeksan vuotta Kiinassa, mutta VW pystyi tekemään, että vahvuus aalto 16 prosenttia yli myynnistä edellisenä vuonna. GM sietää 11 prosentin kasvu, mutta se oli Audin ja pieniä autoja, joka antoi VW kruunu Kiinassa.

4. saavuttaa asettamamme kunnianhimoiset tavoitteet.

Se on yksi asia automaker sanoa se tekee suuria edistyä ja toinen todella toteuttaa ja vetää pois tällaista strategiaa. Volkswagenin yritysten tehokkuuden on merkillistä, että se tuntuu pystyvät toimittamaan suuria lupauksia. Itse asiassa jotkut analyytikot uskovat Volkswagen ei tarvitse odottaa 2018 vaatia kärkipaikan keskuudessa autovalmistajista. Se ei ole venyttää sanoa saksa automaker voi tehdä sen vuoden 2015 loppuun mennessä.

VW on toteuttanut monia mahdollisuuksia, jotka erottavat sen muista autovalmistajista, joista monet nauttivat suuri menestys. Esimerkiksi Ford pyrki lisää tehokkuutta alle alan mulally, pyrkii osittain Jaguar ja Land Rover myynti Tata Motors. Sitä vastoin Volkswagen on jatkuva ja kasvanut sen ylellisyyttä ja erikoisuus vakaa, joka sisältää Porsche, Lamborghini, Bentley ja Bugatti.

5. Hallitseva Eurooppa

Vaikka GM on johtanut Yhdysvaltojen auto markkinoilla myynnin, Volkswagen on hallinnut alan Euroopassa markkinaosuus on lähes 25 prosenttia. Opel ja Chevrolet yhdistää 8 prosenttia Euroopan unionissa, mutta että jäädytys voidaan vähentää GM vetää Chevy alueelta, jolla pyritään pönkittää Opel. Eurooppa on osoittautunut uskomattoman arka paikka General Motorsin viime vuosina, mikä on yhteinen kaikille autovalmistajista, mutta reuna Volkswagen omistaa on ollut valtava vaikutus kokonaismyyntiin rotu.

VW: n lipsahdus Yhdysvaltain markkinoilla, jossa se ei enää top 10 tuotemerkkejä seuraavien 7 prosentin lasku vuonna 2013 myynti, ei ole estänyt Volkswagen investoimasta enemmän Yhdysvaltain tuotanto. VW on $ 7 billion varattu Pohjois-Amerikan hankkeisiin tulevina vuosina. On etiketti on tiettävästi midsize maastoauto, jonka pitäisi parantaa VW: n valitus yhdysvalloissa.

Automaker aikoo tehdä heikkous tulee voimaa sen push syöstä Toyota, sen viimeinen jäljellä oleva kohde. Sinne, Volkswagen on varmasti lukea pelikirjan, jotka auttoivat sitä alkuun GM.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha