11 Ympäristöystävällinen Pesula Vinkkejä kestävän Pesu

Jouko Ronkainen Elokuu 15, 2016 Miscellany 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kiitos! Kiitos! korvata # 4 ... vaatteidesi suihkussa .. smile Hyviä vinkkejä

Likaista pyykkiä tapahtuu. Ja sitten pesemällä vaatteet tapahtuu, yleensä melko tuhlailevasti, ilman ajatus kokonaisvaikutus tämän yhteisen urakka. Olitpa yrittää siirtymistä jolla on alempi ekologisen jalanjäljen, yrittää luottaa vähemmän verkkoon, tai haluat vain mennä vihreämpää pesutupa, on olemassa erilaisia ​​yksinkertaisia ​​ja matalan teknologian menetelmiä pesuun entistä kestävällä tavalla.

Kun perheeni ja minä olimme kokeilla asuu pieni talo, vietimme kuusi vuotta opetella tekemään asioita yksinkertaisempaa ja kestävämpää tavalla, joskus ulos valinta, ja joskus pakosta. Ja kuten useimmat perheet, erityisesti niiden, jotka käyttävät Kestovaipat heidän vauva, vaatteiden tuntui loputon urakka. Menossa itsepalvelupesula parin päivän välein ei todellakaan optimaalinen meille, paitsi keskellä talvella, kun se oli liian kylmä pestä vaatteita ulkopuolella, joten ilman omaa pesukone, meidän piti saada vähän luovaa. Joitakin tapoja käsittelimme pyykkiä ei niinkään vaatteiden, vaan tarvitsee pestä vaatteita harvemmin, ja käyttää vähemmän energiaa ja vettä tehdä niin.

Olemme vuodesta siirtynyt taloon omalla pesukone, mutta monet näistä ympäristöystävällisiä pesula taktiikka on kiinni meille vuosien varrella.

1. vaatteita enää välillä pesu: Tämä on eräänlainen ei-murskata, ja luultavasti ei koske sukkia ja alusvaatteita, mutta vain pesemällä vaatteet, jotka ovat huomattavasti likaisia ​​tai haiseva on hyvä tapa vähentää määrästä ja taajuus pyykki tarvitsee saada tehdyksi. Ellei työsi lähtee vaatteet likainen lopussa päivän, voit todennäköisesti käyttää housuja, paitoja, puseroita, hameita, jne, ainakin kahdesti ennen pesua niitä. Henkilökohtaisesti olen myös yrittää ostaa housut värejä, jotka eivät helposti näyttää likaa tai kulumista, ja päätän ostaa pitkän yllään kohdetta eikä aina menee bargain vaatteita. Minulle se tarkoittaa, että minulla on tapana mennä painavaa housut, kuten tekemät Carhartt tai toisen työvaatteet brändi, ja ostaa niitä tummat värit. Ilmeisesti tämä ei ole optimaalinen, jos työsi on tiukka pukukoodi tai vaatii yllään valkoiset housut ...

2. Pese käsin: Aloitimme vaatteiden käsin pakosta, koska meillä ei ollut pesukone, ja vaikka se vie enemmän aikaa ja fyysistä energiaa saada se tehdä, se oli myös hyötyä meidät hyvin tietoinen kuinka paljon pyykkiä olimme tuottaa joka viikko. On useita matalan teknologian työkaluja pesuun käsin, mutta huomasimme, että pesula mäntä, kuten tämä yksi Lehmanin, oli tehokas, edullinen ja pitkäkestoinen. Käytimme viiden gallona muovi kauhat pestä ja huuhtele, ja olimme oppineet, että jos aloitimme pesu vähiten likaisia ​​vaatteita ensin, pystyimme pestä useista kuormista samassa vedessä, ja sitten tehdä saman huuhteluvesi . Kun olimme päättynyt yksi ämpäri likaista vettä, käytimme sitä kastella puita ja pitää meidän komposti riittävän kostea. Jos etsit toisen ihmisen powered pesula ratkaisu, tämä poljin-powered versio näyttää kiehtova.

3. Käytä pyykkinaru: Aurinko ja tuuli ovat erittäin tehokkaita vaatteiden läpi vuoden, ja kun vaatteiden ulkopuolella ei ollut vaihtoehto, käytimme naulakot kuivumaan ne sisällä. Emme koskaan ostaa tai rakentaa vaatteita kuivaustelat, kuten asuimme kuivassa aurinkoisessa alueella, mutta jotka voisivat olla tehokas keino nopeuttaa kuivumista, varsinkin enemmän kosteita tiloja. Riippuen ilmasto, missä asut, käytät ulkopuolella pyykkinaru ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto, mutta joko kotitekoinen tai tarkoitukseen rakennettu vaatteet telineeseen voi tepsiä.

4. Pese vaatteet suihkun ajaksi: Tämä on vanha backpacking ja matkustaminen temppu, joka voi avulla voit saada puhtaita vaatteita kun puhdistaa kehoa. Joko astua suihku täysin pukeutunut ja saada heidät märkä alle suihkun, tai poistaa ne ensin ja laita ne pohjassa suihku sinua. Jos käytät lempeä monikäyttöinen saippua kuten Dr. Bronner n, ei tarvitse erillistä pesula saippua, ja saippua kehosta, yhdessä pesee toiminnan jalat vaatteet, voi tehokkaasti pestä vaatteet lähes sama määrä vettä, että suihku yksin käyttää.

5. Käytä väkevää ja biohajoava pesula saippua: Kun olimme vaatteiden käsin ja käyttäen tuloksena harmaan veden kasveille, päätimme käyttää tuotemerkki, joka on suunniteltu erityisesti harmaasta vedestä järjestelmät, mutta on varmasti muita harmaavesisäiliö sopiva vaihtoehtoja markkinoilla . Meillä on vielä aina ostaa väkevää ja ympäristöystävällinen pesula saippua, jopa saatuaan pesukone. Ja niille, jotka haluavat päästä alkuun käyttää harmaan maiseman, uudelleenreititys pesukonetta vastuuvapauden mulched harmaavesisäiliö altaan voi olla sopiva projekti.

6. Vältä kloorivalkaisuainetta: Olemme onnistuneet ilman kloorivalkaisua pesuun monta vuotta, ja uskon, ei ole vahvat perusteet käyttää sitä. On olemassa vaihtoehtoja välttämällä valkaisuainetta pesula, mukaan lukien käyttämällä ilman klooria pesula valkaisuaineet, mutta olemme huomanneet, että aurinko on tehokkain ja ympäristöystävällinen valkaisu menetelmä, ja että vaatteiden linjan riitti meidän tarkoituksiin.

7. Pese vain täysiä koneellisia: Tämä on toinen yksinkertainen taktiikka, että pitäisi olla toinen luonto käyttää näinä päivinä, mutta ei ole yhtä yleistä kuin sen pitäisi olla. Doing pieni koneellista pyykkiä samoilla asetuksilla kuin kokokuormana on vain tuhlausta, ja odottamalla täyden kuorman kerääntyä ennen pesua se, voimme optimoida pesula tottumuksia. Jos meillä on vain yksi kohde pestä, sitten pesemällä käsin voi olla parempi vaihtoehto.

8. Käytä vain kylmää vettä: Senkin jälkeen saada pesukone, lähdin lämpöhuolto unhooked, ja olemme käytetään vain kylmää vettä pestä vaatteet jo vuosia. He saavat yhtä puhtaita, ja ei tarvitse lämmittää pesuveteen, energian kulutus ovat paljon alhaisemmat. Siinä tapauksessa, että teemme käyttävät pesula, me silti valita thecold vesipesu.

9. Käytä pesula kaupallisen kokoinen pesukone: käyttäminen Pesula n suurten pesukone voi olla tehokkaampaa kannalta veden käytön, ja kertoa teille saada pois yksi iso kuorma sijaan useita pienempiä koneellista pyykkiä. Ilmeisesti tämä riippuu iästä ja tehokkuus pesukoneiden itsepalvelupesula, mutta monta kertaa etupainotteisesti pesukoneet käyttävät paljon vähemmän vettä saada samaa työtä tehnyt kuin tavallinen ylhäältä kuormaajat monissa kodeissa.

10. Ohita kuivausrumpu arkkia: Kuivausrumpu levyt ovat tavallaan mysteeri minulle, koska en ole varma, miksi ihmiset vielä haluavat ostaa ja käyttää niitä. Ehkä se on asia markkinoinnin, tai ehkä voimme uskoa, että jos jotain tulee ulos pyykin tuoksu sitä, se ei ole todella puhdas, mutta tunnen onnekas ole ostanut tuohon. Ei vain ovat kuivausrumpu arkkia ylimääräinen erä, joka on valmistettava, ne voivat itse asiassa jättää epätoivottuja jäämiä meidän vaatteet, jotka sitten suorassa kosketuksessa ihon.

11. Osta tehokkaamman etupainotteisesti pesukone: Tämä tuote on listallani olennaisten kotiin päivityksiä säästää varten, ja on suhteellisen yksinkertainen menetelmä lisää pesuun kestävämmin. Etupainotteisesti pesukoneet voi saada vaatteet yhtä puhtaita, mutta käyttää paljon vähemmän vettä tehdä niin. Ja jos me valita malli, joka on myös arvioitu korkeammaksi energiatehokkuuteen, voimme myös vähentää sähkön käytämme pesussa.

Viikoittainen urakka vaatteiden voidaan tehdä ympäristövaikutukset ovat vähäisempiä, onko sinulla pesukone tai ei, ja ekologisen meidän pesula prosessi voi olla tehokas pala yleinen henkilökohtainen Sustainability Initiative.

Mitä muita menetelmiä käytät auttamaan pyykin ympäristöystävällisempien?

CC BY 3.0 lemuelinchrist

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (6)
Helmikuu 14, 2018 | 04:50:37 | myöhemmin 1 vuosi
Elvi Niinistö
  Like 0   Dislike 0

Olen enimmäkseen edessä keltainen tahroja minun valkoinen puuvilla vaatteita. Kanssa aika minun valkoinen puuvilla ja pellava vaatteet käännä kellertävä. Olen niin huolissani siitä, että miten voin poistaa nämä jäykkä tahrat puuvilla? Jos joku on ratkaisu ota ehdottaa minulle ratkaisu. Kiitos!

Helmikuu 14, 2018 | 10:52:26 | myöhemmin 1 vuosi
Säde Suutari
  Like 5   Dislike 0

Kiitos hyviä vinkkejä! Minulla ei ollut aavistustakaan Etukäteispalkkio pesurit käyttää vähemmän vettä!

Helmikuu 14, 2018 | 19:43:30 | myöhemmin 1 vuosi
Esko Honkonen
  Like 3   Dislike 0

Se on helppo jakaa köyhille ja laiska Käytännössä nämä ajatukset ovat hyväksi ympäristölle eikä oikeastaan ​​vaikea tehdä useimmille ihmisille.

Helmikuu 16, 2018 | 01:37:32 | myöhemmin 1 vuosi
Seidi Jalkanen
  Like 5   Dislike 0

Pidentää elämää komponenttien pesurit, käyttää vain puhdistusaineita ilman tuoksua tai väriä - kaksi asiaa, jotka eivät ole hyväksi joko laitteen tai sinua. Käytettävät lisäaineet tuoksu ja väri pesuaineet ja huuhteluaineet gunk ylös pesukone ja voi aiheuttaa toimintahäiriöitä. Olen aina ajatellut näky ot vaatteita kuivumassa linja oli hurmaava; voi uskoa tätä muinaisesta olisi kiellettävä paikkakunnalla. Tyhmä. Glad Asun maassa.

Helmikuu 16, 2018 | 03:14:09 | myöhemmin 1 vuosi
Pyry Laitinen
  Like 1   Dislike 2

En voi uskoa kuinka monta kaupungin lähiöissä Yhdysvalloissa eivät mahdollista vaatteiden linjat! Ilmeisesti näkee jonkun pyykki kuivaus on "ruma"! Tämä on muututtava! Kiitoksia jakamisesta.

Helmikuu 16, 2018 | 04:46:01 | myöhemmin 1 vuosi
Hertta Taipale
  Like 0   Dislike 0

Olen hyvin vihreäksi mutta löysin tämän artikkelin aivan hyödytöntä. Ja vaikka se on totta, että minulla on "erityinen" tilanteet, mielestäni on paljon meitä siellä erikoistilanteissa. Luulen mitä sanon tässä, että, jos olet osa hyvin pieni, terve, energinen, asua talossa jne ryhmä, nämä ehdotukset eivät ole käytännöllisiä ja ei ole hyötyä. 1) Käytän pesula arkkia takia staattinen - onko sinulla todellinen ehdotus korvaavan - shokki on todella huono - se sattuu - ja minä välttää kipua niin paljon kuin mahdollista. Haju ei ole kysymys. 2) Asun paikassa, joka on hyvin vähän aurinkoa - vakavasti - hyvin vähän - ja jopa aurinko on vielä kylmä eniten aikaa. Asun asunnossa ja emme saa ripustaa vaatteita tahansa. 3) Minulla on krooninen sairaus ja ei voi tehdä perusasiat nyt jäämää geelisuodatuksella enemmän liikuntaa ja energian käyttö ei ole vaihtoehto. 4) Huoneisto monimutkainen - ei voi laittaa eri kone. 5) ottaa kroonisia sairauksia / alhainen immuunijärjestelmä - asioista bakteeri ja muut infektiot - Olen huolissani saada vaatteet todella puhdas ja pesu asioita säännöllisesti. Minulla on myös 2 kissaa - kaikki tämä tarkoittaa kuumaa vettä minulle - anteeksi - mutta kaikki vuode-bugeja, kirput, ja lukuisia muita asioita minun täytyy vain tehdä mitä voin. Plus Hikoilin ulos myrkkyjä säännöllisesti - on pestävä käytön jälkeen. 6) En koskaan laittaa vaatteet Haluan olla puhdas lattialla ammeen - aivan liian monta alkiota kysymyksiä - krooninen sairaus ja alhainen immuuni

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha