10 syytä Olet aina niin väsynyt

Orvokki Kauppila Elokuu 8, 2016 Miscellany 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Vietä muutama minuutti vilkaisee toimiston tai metro auto, ja näet haukottelu jälkeen haukottelu, ehkä jopa muutaman ihmiset nukahtaa seisaalleen. Kanssa keskimäärin henkilö kahvin kulutus 2,1 kupillista päivittäin, mukaan Zagat tutkimus, se on turvallista sanoa useimmat amerikkalaiset tuntuu pyyhitty pois. Plopping tuoliin varten loppupäivän varmasti ei tehdä paljon auttaakseen ongelman lievittämiseksi ja monet työntekijät saattavat löytää itsensä ärtyneisyyttä ja paljon vähemmän tuottava.

Vahinko voi ulottua työpaikan ulkopuolella, liian. Vuonna 2012 joukkue Ranskan tutkijat tekivät tutkimuksen, jossa tarkastellaan tekijöitä yleisimmin liittynyt vakavia auto-onnettomuuksia. Löysi uneliaisuutta ratissa lähes yhtä vaarallisia kuin ajaminen humalassa. Kun ajatellaan jotkut raskaiden koneiden käyttöä säännöllisesti, kun työssä, tulokset ovat melko huolestuttavia.

Jos lasketaan itse joukossa monia alati väsynyt aikuiset, on aika aloittaa miettiminen, missä asiat ovat menossa pieleen. Se voisi olla niinkin yksinkertainen kuin ei lyömällä heinää pian tarpeeksi, mutta jotain vähemmän odotettua voisi myös olla leikkiä. Tarkistaa tämän luettelon 10 syyllisiä joten voit lopettaa tukahduttaa haukottelee ja aloittaa tunne enemmän hereillä.

1. Nukkuminen

Kun perjantai osuu, useimmat ihmiset ovat hurmioitunut on ajatellut nukkuu kaukana takanapäin niiden arkipäivinä hereilläolohetkesi. Vaikka lisäaika puoleenpäivään asti saattaa kuulostaa lopullinen ylellisyyttä, te voisi tehdä paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Mukaan Mens Health, nukkui heittää pois kehon sisäisen kellon koska sillä muutetaan aikaa olet alttiina päivänvalossa sekä tavallisia ruokailutottumuksiaan. Jos et voi täysin torjua halu, pitää sen vielä 90 minuuttia absoluuttinen max.

Entä kiinni uneen? Anteeksi, mutta siellä oikeastaan ​​mitään perää tätä käsitettä. Ensinnäkin, sinun täytyy nukkua ton ylimääräistä tuntia kahden päivän rinnastaa siihen, mitä olet menettänyt viikolla. Vaikka sinusta tuntuu hieman vähemmän väsynyt, se on silti ole niin hyödyllistä. 2013 tutkimuksessa todettiin työntekijöitä, jotka nukkuivat kaksi päivää seuraavan viikon unenpuute tuntui vähemmän väsynyt mutta ei kokenut lisää suorituskykyä.

2. Väärä määrä liikuntaa

Jos luulet olevasi liian väsynyt selvittää, mieti uudestaan. Runsaasti tutkimus osoittaa säännöllisesti tehdä aika hiki istunto voi auttaa sinua tuntemaan paljon valppaampi päivän aikana. Tämä 2008 tutkimuksessa University of Georgia on hyvä esimerkki. Löysi aloittaneiden sisällyttämällä liikunta osaksi päivä nauttia alennetaan väsymys verrattuna niihin, jotka jäivät istumista.

Asettaminen Hälytyksen hieman aiemmin päivällä on hyvä reitti useimmille aikuisille, mutta työ aikataulu, jossa on jo sinut sängystä aamuyöllä vielä ei ole syy ohittaa ulos. Vanha tekosyy, että käyttäessään myöhemmin päivällä häiritsee unta sinä yönä ei ole paljon tukea. Mukaan CNN, kunhan annat itsellesi muutaman tunnin välillä workout ja aika pää koskettaa tyyny, sinun on hienosti.

Kääntöpuoli, ihmiset, jotka osuma kuntosalilla vähän liian kovaa voi myös kärsiä väsymyksestä. Urheilijat jotka jatkuvasti koulutusta kilpailuihin voi helposti tulla uhreja Ylikunto, tila, jossa laitos on toiminut sammumiseen. Kun joku osuu tässä vaiheessa, he suorituskyky kärsii ja niillä on taipumus tuntea tunnelmallista ja erittäin loppuun.

3. Liian monta näytöt

Useimmat aikuiset kytketty jonkinlainen elektroninen laite koko päivän, aina siihen pisteeseen, kun he hop sängyssä. Altistaa itsesi valon puhelimesta, tietokone, televisio tai tabletti niin myöhään voi olla valtava vaikutus määrä ja unen laatu saat. 2014 tutkimus Brigham ja naisten sairaala löytyi osallistujat jotka käyttivät valoa lähettävä eReaders tuntia ennen nukkumaanmenoa kesti kauemmin nukahtaa, kokenut laatua heikentävä nukkumassa, ja tuntui enemmän väsynyt seuraavana aamuna. Tutkijat uskovat, valo, joka tulee näistä laitteista häiritsee vuorokausirytmin, kehon luonnollista kelloa joka auttaa kertoa meille, milloin on aika nukkua. Sen sijaan surffailuun, kokeile lukea kirjaa tai lehteä ennen nukkumaanmenoa.

4. Huono ruokavalio

Kolme kuppia mustaa kahvia ei ole aamiaista, mutta monet eivät ole paljon enemmän. Tämä tapa ohita päivän ensimmäinen ateria voi hidastaa sinua alas melko merkittävästi. Amy Goodson, RD Texas Health Ben Hogan Sports Medicine, kertoi Time syö aamiaista refuels kehoa pitkän tauon aterioiden välillä ja saa aineenvaihduntaa menossa. Paras konsti on mennä monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja proteiinia, pitää sinut tyytyväinen ja vakaa energian. Mennä elintarvikkeet kuten munia koko paahtoleipää tai kaurahiutaleita kreikkalainen jogurtti.

Artikkelissa mainittiin myös, että on tärkeää saada hyvä ravitsemus loppupäivän. Sokeripitoisia välipaloja ja yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja aiheuttaa verensokerin piikki. Vaikka tämä antaa sinulle välittömästi hitti energiaa, voit pian tuntuu vieläkin uupunut kuin ennen välipala. Jälleen kerran, proteiini ja monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ovat parhaita ystäviä pysyä valppaana päivän aikana.

5. Nestehukka

Vaikka vanha neuvoja juominen kahdeksan lasillista vettä päivässä on eräänlainen ylilyönti, useimmat ihmiset eivät siemailla tarpeeksi selkeitä juttuja koko päivän. Jos et ole guzzling ainakin pari lasillista, nestehukka voisi olla syy tuntuu niin hidas. Ravitsemusterapeutti Hayley Pedrick kertoi Telegraph, "niin vähän kuin 5-8% menetys vesi voi aiheuttaa väsymystä." Kun ei ole riittävä määrä vettä järjestelmään, veren tilavuus putoaa. Tämä tarkoittaa sitä kestää kauemmin happea ja muita ravintoaineita kiertää läpi kehon, joten olo pyyhitty pois.

6. Riittämätön unen määrä

Ei saa tarpeeksi unta on luultavasti ilmeisin, mutta yhtä tärkeää, syy monet meistä tuntuu niin loppuun koko ajan. Vaikka jokainen on hieman erilainen, asiantuntijat yleensä suositella tavoitteena seitsemän yhdeksän tuntia kiinni silmän joka ilta, mutta monet ihmiset eivät tule lähelle. Vaille kallisarvoisia tuntia joka yö voi tehdä sinusta tuntuu sumuinen, mutta se on vähiten huolet. Mukaan WebMD, valvominen voi johtaa sydänsairaus, diabetes, ja varhainen kuolema.

Monet odottavat kahvia ja muita kofeiinia juomat taistelemaan väsymystä, mutta strategia ei tehdä paljon hyvää. Michael Breus, unen asiantuntija ja kirjailija Sleep Lääkärin ruokavalio suunnitelma, kertoi yrittäjä että kahvi voi korvata nukkua, koska "elimistö ei parane; muisti ei parane. "Lisäksi liikaa haudutettua juoma myöhemmin päivällä voi vaikeuttaa nukahtaa, joten ongelmaa entisestään. Tämä ei tarkoita et voi saada hieman täristää joidenkin java, vain älä yritä käyttää sitä vaihtoehtona täyden yöunet.

7. Raudan puute

Kun sinulla ei ole riittävästi rautaa järjestelmään, et voi tuottaa riittävästi hemoglobiinia, proteiinia punasoluja, joka auttaa kuljettaa happea koko kehon. Tämä ehto, jota kutsutaan anemia, voi tehdä sinusta tuntuu kelattujen ja yleisesti käytetty. Se on vielä pahempaa kun yrittää selvittää.

Vähän rautaa tasoilla vaivaavat naisia ​​paljon useammin kuin miehet ansiosta niiden kuukautiskierron syklit, mutta se ei tarkoita kaverit ovat immuuneja. Mukaan Livestrong, miehet usein joutua vaikeuksiin, kun niiden ruokavalio ei tarjoa tarpeeksi ravinteiden kautta elintarvikkeet kuten liha, siipikarja, ja munat. Tämä tarkoittaa kasvissyöjille ja vegaaneille ovat herkempiä.

8. Alhainen testosteroni

Koska miehet vanhenevat, heidän ruumiinsa luonnollisesti alkaa tuottaa vähemmän testosteronia. Useimmat meistä ajattelevat tämän hormonin kuin se koskee lihasten kasvua ja sukupuolen asemaan, mutta se on tärkeä rooli yleistä energian tasolla. Mukaan Healthline, miesten alhainen testosteroni tuntevat usein väsynyt huolimatta saada paljon unta. Ja jos luulet tämä on vain ongelma vanhempia miehiä, mieti uudestaan. Mukaan Everyday Health, on olemassa useita syitä nuoret miehet löytävät testosteronitasoja puuttuu, ja he kaikki hoidettavissa. Jos tuntuu saatat olla kärsivät riittämätön saanti tämän hormonin, sinun täytyy tehdä joitakin verikokeisiin lääkärin vastaanotolla.

9. Unihäiriöt

Jopa ihmiset, jotka omistavat riittävästi aikaa nukkuu joka yö voi löytää itsensä tunne sameasilmäinen aamulla joko koska he eivät voi nukahtaa tai koska se ei ole rauhallista unta. Mukaan National Institute of neurologiset häiriöt ja aivohalvaus, 40 miljoonaa amerikkalaista kärsii kroonisesta unihäiriöt, ja vielä enemmän satunnaisia ​​ongelmia saa tarpeeksi kiinni silmään.

Häiriöitä ovat kaiken kuorsaus narkolepsia, mutta uniapnea ja unettomuus ovat kaksi yleisintä. Mukaan Minnesota Sleep instituutti, uniapnea ilmenee, kun lihakset ympärillä hengitysteiden rentoutua liikaa ja sulkea hengitystiet. Tämä katkaisee hapen aivoihin ja pakottaa herätä voidakseen aloittaa hengitys uudelleen. Aikana koko yön, sinun missaa paljon uneen. Kuten unettomuus, se on paljon vähemmän peräkkäistä. Mahdollisesti useita syitä voi johtaa nukahtamis- ja pysyä unessa, mutta se jättää aina tuntuu pyyhitty pois. Jos olet tuijottaen kattoon joka yö, se voi olla aika aikataulun tapaamisesta lääkärin kanssa.

10. liikaa alkoholia

Useimmat kaverit, jotka nauttivat muutaman oluen tai lasia viiniä tietää torkku-asiakkuutta alkoholin vaikutusta. Vaikka viina tekee sinusta tuntuu väsynyt, se myös estää sinua saamasta tosi loput elimistö tarvitsee. 2013 katsaus julkaistaan ​​Alkoholismi: Clinical & Experimental Research löytyi alkoholinkäyttö auttoivat pääsemään syvään uneen varhain, mutta johti häiriöitä rapid eye movement vaiheessa, useimmat rauhallinen vaihe unen, myöhemmin yöllä. Se on hyvä jos nautit drinkin tai kaksi, mutta älä käytä viina strategiana saada paremman yöunet.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha