10 syytä miksi jotkut naiset hyödyntää paremmin Bosses

Vieno Helminen Elokuu 8, 2016 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Se tapahtui. Sait edistäminen niin runsaasti ansaitsevat. Sinun juhlia viikonloppuna ja sitten alkaa maanantaista ... odottaa, mitä? Maanantai? Tarvitset aikaa saada valmiiksi tämän. Vetää henkeä. Sinulla tätä. Vain siinä tapauksessa, tässä on vähän pohjamaali naisia ​​johtajina tehdä sinusta tuntuu varma olemisesta pomo.

Yritysten Amerikassa tiedetään olevan armoton, miesvaltainen segmentti työvoimasta. Tuoreen Business Insider pala, "Alimmalla tasolla, yli puolet työntekijöistä organisaatioissa on naisia. Kun siirrät kullekin peräkkäin korkeammalle tasolle organisaatiossa, naisten määrä tasaisesti kutistuu. Klo toimitusjohtaja tasolla maailmanlaajuisesti, on vain 3%: sta 4%, jotka ovat naisia. "Kuitenkin, kun nainen ei tehdä sen huipputason, yritys ja sen työntekijät saattaisi olla parempi se. Tässä on 10 syytä miksi naisia ​​paremmin pomoja.

1. Naiset ovat syntyneet Johtajat
Naiset johtajina kallio. Monet naiset väittävät heidän on työskenneltävä kaksi kertaa niin kovaa kuin miehet tulla huomatuksi omalla alallaan, mikä tarkoittaa, että ne on enemmän mahdollisuuksia hiomaan taitojaan. Naiset vallassa ovat tyypillisesti ollut työskennellä tiensä läpi paljon työpaikkoja saman toimialan, siten he ymmärtävät koko liiketoiminnan ja sosiaalinen dynamiikka olemassa kussakin kerroksessa yhtiön. Niinpä he paremmin tehdä päätöksiä ottaen huomioon noro-alas vaikutus sillä on.

Lue Liittyvät: 20 Johtajuusoppia nuorille naisille

2. Naiset ovat hyviä kuuntelijoita
Vaikka viestintä on tyypillisesti nähdään kyky ilmaista asioita suullisesti, aktiivinen kuuntelu on myös keskeinen tekijä tehokkaan viestinnän. Toki meidän miespuoliset kollegansa sanoa, että puhumme liian paljon ... mutta vielä tärkeämpää, me kuuntelemme hyvin. Naiset pomot ovat yleensä taitavia poimien hienovarainen sanaton vihjeet, kuten ilmeet, ja rivien välistä.

3. Naiset Ymmärtää Collaboration
Naiset yhteistyötä tehokkaasti. No ... ei kaikki naiset, mutta useimmat meistä ymmärtää "kestää kylä" käsite. Kuten tytöt, näimme oman äidit yhteistyötä niiden sisarukset, ystävät, ja vanhemmat tasapainoilemaan vastuunsa, joten olemme oppineet tekemään samoin.

4. Naiset Forge vahvat suhteet
Työskentelemme kovasti, olemme hyviä kuuntelijoita, teemme yhteistyötä ... tietenkin me rakentaa vahvat suhteet! Naiset osaavat ottaa aikaa täydellinen meidän ystävyyssuhteita ja suhteita. Kuka olisi tiennyt, että kärsimystä frenemies murrosiässä todella toimii eduksemme kuin aikuisten naisten?

5. Naiset ovat syntyneet Multi-Taskers
Kysy mies, jos hän voi pestä pyykkiä, harja seitsemän vuotta vanha hiukset, apua matematiikka kotitehtäviä, kuunnella uutisia, olla puhelimessa luottokorttiyhtiö, katsella kana uunissa, kaikki kurkku kasvot naamio ... tarpeeksi sanoi.

6. Naiset eläytyä
Naiset johtajina ja hoivaajia, ovat hyvin tietoisia muiden ihmisten tunteista. Diplomatia on tehokas työkalu ja empaattinen pomo tietää, miten tuottaa huonoja uutisia taidokkaasti. Loppujen lopuksi se ei ole syksyllä että sattuu, se on lasku.

7. Naiset ovat hoivaajia
Naiset ovat kannustavia. Oikein. Olemme kaikki sisaria, ja tuemme toisiamme parhaiten voimme. Jos emme voi tarjota, mitä tarvitaan, me yhdistää ihmisiä niille, jotka voivat, synnyttää vahvan naisen verkkoon. Ja, jos ei muuta, voimme jakaa viinipullon.

8. Naiset Know How seurata läpi
Naiset voivat nähdä hanketta alusta loppuun. Jokainen nainen, joka on synnyttänyt voi todistaa tämän.

9. Naiset ovat luonnollisia Diplomaatit
Naisilla on luontainen halu olla kannustava. Kuuntelemalla, yhteistyötä, ja rakentaa suhteita naisten pomot pystyvät pohtimaan tilanteisiin ja ilmaista ajatuksiaan diplomaattisesti. Tämä edistää ohjausta, luodaan paremmat työsuhteet, joka johtaa vahvempi yritys.

10. Naiset ovat Mukautuva
Naisten omaksua muutos. Olemme pakotetaan muutos päivä osuma murrosikä. Elämme kanssa kuukausittain, joka vaikuttaa mielialaan, kehon kuva, ruokahalu, ja seksuaalinen halu. Naisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin muutoksissa, ja kahdeksan-kymmenen vuotta on käytännössä aika siirtyä college, jatkamme että sopeutumiskykyä työelämään samoin.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha