10 autoja, jotka ovat aivan liian vaarallinen Drive

Maaret Jääskeläinen Tammikuu 18, 2017 Miscellany 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Viimeinen asia automaker haluaa on malli on merkkituotteita vaarallisia. Ei vain on viallinen auto merkittävä myynti päänsärky, se myös asettaa tuhansia - tai joskus miljoonia - ihmishenkiä vaarassa, ja voi lopulta maksaa valmistaja miljoonia oikeusjuttuja ja muistuttaa, sekä peruuttamatonta vahinkoa brändin imagoa.

Mutta jokainen ikoninen auto, on lähes aina aavemaiset kontrapunkti, surullisen vika, joka on mennyt historiaan vastaamaan kunkin menestykseen. Jokaista Mustang, on Pinto. Kunkin Corvette, on koboltti. Nämä vaaralliset mallit paitsi aiheuttaa vaaraa omistajilleen, heillä on myös mahdollisuus ottaa koko yrityksille alas.

Kun Consumer Reports vaati Suzuki välittömästi muistaa sen Samurai maastoauto, yhtiön myynti nosedived. Yhtiö tunnetusti päätyi haastaa lehden yli sen vastoinkäymisiä, mutta olematon myynti ja repaleinen maine, Suzuki jätti Amerikan markkinoilla vuonna 2012.

Kummallista, jotkut autot ovat uskomattoman vaarallisia ja tuli ikoni muutenkin. Elementti vaara näyttää lisätä niiden mainetta ja pitää niitä immuuni kunniattomuus käyviä vähemmän autoja. Päässä viehättävästä surullisen, tässä on 10 autot kautta historian että määriteltävä käsite "kuoleman ansa."

1. T-Ford

Fordin T-mallin on autojen ikoni. Aikana uraauurtavaa 19-vuoden tuotanto aikavälillä Fordin myyty yli 15 miljoonaa autoa ja muutti Amerikkaan osaksi maailman ensimmäinen autojen voimanpesä. Myös T-mallin oli täydellinen kuolemanloukku. Kun se otettiin käyttöön vuonna 1908, merkittäviä turvamerkinnät sisällytetty asioita, kuten ajovalot, sarvi, ja tuulilasi. Sen jälkeen, olit aika paljon itse. Se, että Henry Ford tunnetusti kieltäytyi lisätä etujarrut pitämään kustannukset kurissa ei auta.

2. Chevrolet Corvair

Kuluttaja puolestapuhuja Ralph Nader rakennettu uransa demonisointi Chevrolet Corvair hänen 1965 kirja Vaaralliset kaikilla nopeuksilla. Vaikka Corvair ei ollut erityisen turvallinen auto, kirja korosti monet turvallisuuskysymyksiä että lähes jokainen auto aikakauden oli. Vuoden alussa 60-luvulla, ominaisuuksista, kuten kokoontaitettavat ohjauspylvään, kolmen pisteen turvavyöt, pehmustettu mittaristot, ja kaksipiirisestä jarrujärjestelmät oli vielä standardoitu, mikä aiheuttaa useimmat autot on järkyttävintä vaarallisia tämän päivän vaatimuksia.

Silti Nader väitti, että Corvair erottui koska sen swing-akselin jousitus ja moottori on takana, layout osaltaan vaarallisten oversteer. Vuoteen 1965, Chevy oli Kinks toiminut, mutta Corvair n liikevaihto olisi koskaan takaisin. Auto lopetettiin puolivälissä vaikka 1969 vuosimallista.

3. Porsche 911

51. legendaarinen vuotta tuotannossa, Porsche 911 on yleisesti pidetään yhtenä suurimmista urheiluautoja maailmassa. Mutta mukaillen vanha klisee, Porsche otti huono idea ja puhdistettu sen kirkkaimmillaan. Ei vain on 911: n moottori takana auton, se on toistaiseksi taka-akselin takana, että pienikin virhearvio voi aiheuttaa vaarallisia oversteer, lähettää sinulle kiitää taaksepäin osaksi vastaantulevaa liikennettä.

Porsche insinöörit yritti ensin ratkaista auton painoon epätasapainoa laittamalla rauta painot etupuskuri varhaisen autoja. Luvun alussa 70-luvulla, 911 ikoninen "whale tail" spoileri ja edessä ilma pato teki ihmeitä pitää auto istutettu maahan nopeudella. Tänään, fantastinen kaikki-nelivetojärjestelmä ja luistonesto ovat tasoitettava useimmat nykyajan 911 murhanhimoinen haluja, mutta kun vanhemmat autot ovat achingly upeita, ne ovat kieltämättä vaarallista, liian.

4. Fordin Pinto

Vuoteen 1970, Detroit autovalmistajista olivat huolissaan kahdesta asiasta: kilpailevat tuotujen autojen ja kulut pidetään kurissa. Pinto oli molempien maailmojen huonoimmat puolet. Totta, sen inline-neljä moottori näki käyttöön vasta 2001, ja sen runko oli suosikki pakki auton rakentajia vuosikymmeniä, mutta Fordin kieltäytyminen asentaa $ 1 osa estää kaasusäiliö halkeamisen aikana peräänajossa on mitä tämä auto muistetaan.

Kun alustus Äiti Jones vuonna 1977, kävi ilmi, että Fordin tiesi vika vuosia ja päätti maksaa yksittäisiä oikeusjuttuja sijaan pulittaa ylimääräistä dollarin auto korjata ongelma. Vuoteen 1978, julkista paheksuntaa oli niin voimakas, että Fordin vastahakoisesti muistutti 1500000 Pintos, mutta peräti 900 ihmistä kuoli seurauksena auton viallinen polttoainejärjestelmän.

5. DeLorean DMC-12

DeLorean DMC-12 on ehkä ansainnut paikkansa yhtenä tunnetuimmista autoista 80-luvun, mutta se oli myös villisti vaarallisia. Kun John DeLorean jäljellä General Motorsin 70-luvun alussa rakentaa "turva urheiluauto," Toivomme DMC-12 ei mitä hän oli mielessä. Runko ruostumatonta terästä paneelit asennettu putkistoa ei tehnyt autoa monet suosii törmäystesteissä - jälkeen 50 mailin-per-tunti vaikutus, auto näytti murskattu voi.

Auto kuuluisa ylöspäin aukeavat ovet ei auta joko. Jos auto kaataa, matkustajien ei ollut mitään keinoa paeta. Ulos noin 9200 autoa rakennettu, se on arvioitu, että noin 6500 autoa hengissä - varmuuden vuoksi, toivomme auton kauhea rakentaa laatua teki muut, ei törmäyksiä.

6. Pontiac Fiero

Kunnianhimoinen kaksipaikkainen, keskimoottorinen Pontiac Fiero oli suunniteltu urheilullinen lähiliikenteen auto, joka palaisi Pontiac takaisin 60-luvulla kunnian päivää kuin GM: n "nuorten brändi." Vuonna 1984, Fiero oli menestyksestä, mutta suunnittelun puute ja jotkut vakavasti epäpätevä suunnittelu johti aallon moottori käynnistyy, joka vaikutti ensimmäisen vuoden autoja. Onneksi, tulipalot ei aiheuttanut kuolemia, ja asiasta oli vahvistettu 1985 vuosimallista, vaan 1987, 260 Fieros oli mennyt liekkeihin. Fiero maine otti pelaajan lehdistössä, ja malli lopetettiin vuoden 1988 jälkeen.

7. Yugo GV

Mennessä se saavutti Amerikan rannoille vuonna 1985, Yugo oli huonosti rakennettu Serbian versio 15-vuotias italialainen econobox, ja instant motto. GV oli mainostettu Amerikan halvimmat uuden auton, ja sen kamalaa rakentaa laatu ja epäluotettavuus oli helppo selvittää, miksi.

Yugo tehty kansallisten otsikoihin vuonna 1989, kun sen kevyt, kauhea käsittely ja boxy suunnittelu sekoittaa talvisää ja puhalsi pois Michiganin Mackinac Bridge, syöksyä 31-vuotias Leslie Ann Pluhar osaksi Lake Michigan n kylmissä vesissä 172 jalkaa alla. Silta skandaali vain lisätään Yugo mainetta kuolemanloukku, ja isäntä kalliita liittovaltion päästöjen muistuttaa, sekä laajeneva Bosnian konflikti, pakko Yugo ulos Amerikan markkinoille vuoden 1992 jälkeen.

8. Fordin Bronco II

Aikana seitsemän-vuosimallin aikavälillä Bronco II oli menestys Ford. Seuraamalla samaa käsite Mustang II vuosikymmen ennen, Bronco II oli Potkut paluu alkuperäiseen 1966-1975 Bronco kompakti mitat houkutteleva, uudistettu paketti.

Perustuu Ford Ranger pickup, karu pikku kuorma oli keskeinen potkiminen pois maastoauto villitys yhdessä Chevy S-10 Blazer ja Jeep Cherokee. Mutta sen pitkä ratsastaa korkeus, lyhyt akseliväli ja kapeat leveys teki vaarallisen herkkä rollovers. Aikana virallisen tutkimuksen vuonna 1990, todettiin, että noin 70 ihmistä vuodessa kuoli, kun heidän Broncos kaataa, jolloin se korkein rollover kuolleisuus ajoneuvon jonkin testattu. Pian sen jälkeen raportti julkaistiin, se korvattiin pidempi akseliväli Ford Explorer.

9. Chevrolet Cobalt

Kuten Pinto, Chevy koboltti oli lähtötason kompakti, joka oli vahva myyjä parempi osa vuosikymmenen. Myös kuten Pinto, se on keskellä yksi pahimmista autoteollisuuden skandaalit historiassa. Vaatimaton koboltti on juuri General Motors virtalukko muistuttaa, missä vika sen virtalukossa voivat aiheuttaa autoja yhtäkkiä sammuttaa nopeudella, käytöstä poistaminen turvajärjestelmät - asia, jota GM tiesi ja yritti peitellä.

Tähän mennessä on ollut 90 kuolemantapausta kuitata GM yhdessä 163 muun vakavan vamman väittää. Jos ei sen tuhoisa turvallisuuspuutteita, koboltti olisi pitänyt unohtuva auto. Valitettavasti, se heittää Pall yli GM tulevina vuosina.

10. Ferrari 458 Italia

Yksi pisimpään stereotypioiden autoteollisuuden maailma on, että italialainen superautoihin aina syttyä palamaan. Vaikka tämä saattaa olla liioittelua, joka on vainonnut rakentajat unelma autoja vuosikymmeniä, Ferrari 458 Italia ei oikeastaan ​​taipumus itsestään kiinni tuleen enemmän kuin lähes kaikki muut auto maailmassa tuolloin.

Vuonna 2012 Ferrari muistutti 1248 autoja, koska liima, joka pitää auton sisäinen lokasuojat paikallaan osoittautui erittäin syttyvää ja sijoitettu liian lähelle pakoputkea. Fix oli yksinkertainen, mutta vahinko oli tehty. Kolme vuotta muistaa, vitsejä noin Flaming Ferraria ovat vain huonontunut.

Vaikka Ferrari tulipalot ovat valossa, koska ei ollut kuolemantapauksia tai suuria vammoja niitä, se oli edelleen vakava ongelma. Vuodesta subcompacts superautoihin, autovalmistajista on pitkä historia vaarantamatta turvallisuutta voittoa, ja kun he tekevät, he laittaa miljoonia ihmishenkiä vaarassa. Nämä autot ansaitsevat tulla muistetuksi kuolemanloukkuja ne olivat, koska ne muistuttavat meitä aiemmista virheistä. Toivotaan autovalmistajista muistaa ne liian, ja varmista historia ei toista itseään.

  Like 0   Dislike 0
Kommentit (0)
Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha